Meguiar's, kosmetyki samochodowe, autokosmetyki, chemia samochodowa

Znajdź nas na:  Dołącz do naszych fanów na Facebook'u! Oficjalny kanał YouTube Meguiar's Polska

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

skóra czyszczenie
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1

TEMAT: skóra czyszczenie

skóra czyszczenie 2 lata, 12 mies. temu #1

Witam
Kupiłem środki Meguiar's Rich Leather Aloe Cleaner i Meguiar's Gold Class Rich Leather Spray.
Zrobiłem klientowi autko, skóra była jasna, powiem szczerze klient nie był zadowolony bo troszkę brud został w porach, niewiem czemu może źle zrobiłem, albo nie odpowiednie środki.
Także moim zdaniem środki średniej klasy - chyba że się myle.
Proszę o radę czy coś źle zrobiłem czy cuś

Re: skóra czyszczenie 2 lata, 12 mies. temu #2

hmmmmmmm cisza

Re: skóra czyszczenie 2 lata, 11 mies. temu #3

• szymek
  • Gold Class Detailer
  • Auta, motocykle, wedkarswo, caraudio, fotografia
Witam,
Ja wczoraj uzylem pierwszy raz Meguiar's Rich Leather Aloe Cleaner (Step1) na czarnej skorze w i jestem bardzo zadowolony. Czekam ok 24 h i przechodze dzisiaj popoludniem do Step 2 by dac czas produktowi na pelne wchloniecie. Wczoraj gdy wsiadlem do auta lekko sie wszystko kleilo nawet po ponownym przetarciu microfibra.

Wydaje mi sie, ze jedyna rada dla Ciebie jest uzycie bardzo "puszystej" microfibry, Pozwoli to lepiej i glebiej wlokna dotrzec w zakamarki szczelin. Ja najbardziej zauwazylem to na podlokietniku i rantach foteli od strony drzwi, czyli miejscach najbardziej narazonych na kontakt z czlowiekiem.

Pozdrawiam

Re: skóra czyszczenie 2 lata, 11 mies. temu #4

• Piotr
  • Administrator
Najlepiej do czyszczenia skóry nadaję się bawełniany frotowy ręcznik dlatego, że z połączeniem ze środkiem czyszczącym daje najlepsze przeniesienie brud ze skóry na czysty ręcznik.

Rich Leather Aloe Cleaner jest przeznaczony do regularnego czyszczenia .Jeżeli skóra była bardzo długo nieczyszczona jest bardzo brudna (czytaj zaniedbana) stosuje się trochę inną metodę.Najpierw czyści się skórę produktem takim jak Carpet and Interior Cleaner lub Quik Out. Pozostawia do całkowitego wyschnięcia. Następnie należy odżywić skórę środkiem Rich Leather Aloe Conditioner lub Rich Leather Cleaner/Conditioner.
People Who Love Cars, Love Meguiar's !

Re: skóra czyszczenie 1 rok, 8 mies. temu #5

• eryk1
  • Detailer
  • motoryzacja
Jak dlugo powinno schnac do nalozenia drugiego srodka?

Re: skóra czyszczenie 1 rok, 8 mies. temu #6

• Piotr
  • Administrator
Do moment aż będzie sucha w dotyku. Trudno powiedzieć tak na oko. To zależy od temperatury, wilgotności powietrza, liści użytego środka itp.

Oprócz Carpet and Interior Cleaner lub Quik Out przy dużej ilości auto można też zastosować APC.
People Who Love Cars, Love Meguiar's !

Odp: Re: skóra czyszczenie 3 mies., 1 tydzień temu #7

• eryk1
  • Detailer
  • motoryzacja
A ,ktory srodek bedzie lepszy do szarej skory w Bmw Carpet and Interior Cleaner czy Quik Out? I jak fachowo uzyc tych srodkow?
  • Strona:
  • 1
Wygenerowano w 0.35 sekundy